fredag den 23. september 2011

Bigger's Better 7 med dansk deltagelse!


I aften kl. 20:45 sender Eurosport den syvende udgave af den populære og omstridte bokseturnering, Bigger's Better, fra Simens Arena i Vilnius, Litauen. Som altid drejer det sig om en ottemandsturnering, hvor deltagerne kommer fra ”kampsportens forskellige skoler”, som promotorerne bag eventet nævner i deres pressemeddelelse.

Set med danske øjne, så er der ekstra spænding omkring aftenens event, da Århus-fighteren, Mourad Raid for første gang deltager i turneringen, efter at han kvalificerede sig til turneringen gennem hans pointsejr i Århus i april måned over tyske André Langen. Raid møder svenske K-1 veteran og thaiboxer, Tofan Pirani, i den fjerde kvartfinale. Pirani er umiddelbart favoritten her, da han har en langt mere veldekoreret baggrund som aktiv udøver, og han har fordele i både hurtighed, slagkraft og eksplosivitet. Raid har dog trænet hårdt, har masser af fighterhjerte og hans chance ligger i at sætte svenskeren under et massivt pres allerede fra start af, for så at nedbryde svenskeren i en kamp bokset i et højt tempo.

I aftenens andre tre kvartfinaler ser således ud:
  • Maksym Pediura (Ukraine) møder Özcan Cetinkaya (Tyrkiet) i en kamp mellem to rutinerede boksere. Begge har bokset en bred base i boksningen, men Pediura har imponeret mest, og han er dermed favoritten mod Cetinkaya. Begge har deltaget i Bigger's Better før, så de er godt forberedte på turneringsformatet.
  • Hjemmebanehelten Sergej Maslobojev fra Litauen tager imod rumænske Constantin Bojenaru. Maslobojev har aldrig før bokset en almidnelig boksekamp, men han er flere gange verdensmester i Kickboxing, og han har ligeledes erfaring som professionel MMA-fighter. Bojenaru er en godt skolet amatørbokser, som er ni gange rumænsk mester, og han ligner en favorit til at snuppe både denne første kvartinalesejr men også aftenens turneringssejr.
  • Alex Kryzhanouski (Hviderusland) er en anden af favoritterne til at snuppe turneringssejren, men han skal først forbi polske Tomasz Sarara. Kryzhanouski har en massiv baggrund fra amatørboksning, og han har også bokset som professionel, mens polske Sararas base ligger i Kickboxing. Sarara har dog tidligere deltaget i Bigger's Better, så hans fordel ligger i rutinen fra en turneringstype som denne.

Som hardcore boksefan, så er det svært at hylde denne form for turneringer. Det sportslige niveau er mildest talt er svingende, men underholdningsværdien er altid i top, og der er garanti for dramatik når otte sværvægter mødes om en pulje på i alt 30 000 $.

Det er selvfølgelig også interessant at følge en ny dansk professionel bokser, og Raid er ikke taget over til Litauen for at tabe. Danskeren har Ed Monso (tidligere to gange deltager i Bigger's Better og WBC verdensmester i Muay Thai) og Mohamed F. Tehrani i ringhjørnet, og det er et velforberedt team, som er taget til Litauen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar