torsdag den 3. marts 2011

Ny dynamitweekend på Eurosport2

Eurosport2 åbner endnu en gang op for MMA-godteposen, når der i weekenden bliver sendt live fra Nationwide Arena i Colombus, Ohio i USA søndag morgen kl. 04:00, hvor Rafael ”Feijão” Cavalcante forsvarer sin letsværvægtstitel mod Dan Henderson. Som opvarmning sendes der også et ældre Strikeforce Challengers stævne fredag kl. 22:30, og her er det mellemvægtsbraget mellem Joey Villasenor og Evangelista ”Cyborg” Santos, som er hovedattraktionen.

Men det er altså direkte søndag morgen på Eurosport2, hvor I kan se den længe ventede letsværvægtskamp mellem den forsvarende mester, Cavalcante (10-2-0), og den hårdtslående mesterbryder, Henderson (26-8-0), der bl.a. tidligere har været mester i både UFC og Pride. Den brasilianske mesterholder er en yderst eksplosiv og aggressiv fighter, som knockoutede den meget hypede mester, ”King” Mo Lawal, og dermed vippede ham af tronen tilbage i august måned i et brag af en kamp. Feijão har også vundet over Antwain Britt og Aaron Rosa, men i sin amerikanske udfordrer møder han dog sin utvivlsomt største udfordring nogensinde, da Henderson har bevæget blandt den absolutte elite

Den tidligere OL-bryder har siden sin debut i MMA stort set kun mødt toppen af poppen, og hvis man kigger nedover hans rekordliste, så er det som en ”who’s who” liste over de bedste MMA-fightere i mellemvægt og letsværvægt. Han har f. eks. besejret topnavne som Murillo ”Ninja” Rua, Renato Sobral, Rich Franklin, Wanderlei Silva, Vitor Belfort, Murillo Bustamante, Allan Goes, Carlos Newton, ”Minotauro” Nogeira osv. osv. Listen bliver ved og ved. Ja, Team Quest fighteren har også tabt otte gange, men flere af nederlagene har været tætte pointafgørelser, og uanset, så har han kun tabt til elitefightere.

Til trods for sin imponerende baggrund fra brydning, så er Hendo nok kendt blandt de fleste fans for sine tunge næver, og specielt højrehånden som har leveret en række brutale knockouts. Mod den sprøde, brasilianske striker, så vil Henderson nok gøre det klogt i at blande sin boksning med brydningen, udnytte sit verdensklasse clinch og på den møde variere sit game, men Cavalcante er på ingen måde nogen ensidig fighter. Med en base i Blackhouse, ved man at han er well-rounded fighter, og han har gode BJJ evner både fra top og bund, og han er nok den naturligt større fighter.

Jeg forventer en eksplosiv og dynamisk kamp, som bølger frem og tilbage. Begge er kendt for at tage chancer, og Feijão har aldrig gået tiden ud. Begge har også måtte bøde for deres villighed til at tage chancer, og med to så afslutningsstærke, well-roundede atleter som bevarer power gennem hele kampen, så kan det kun blive spændende. Jeg glæder mig rigtig meget til at kommentere denne kamp, og jeg tror på et rigtig actionbrag.

Fra undercardet bliver vi præsenteret for flere fabelagtige match-ups:
Det hollandske submission es, Marloes Coenen (18-4-0) forsvarer sit weltervægtsbælte mod den ubesejrede amerikanske udfordrer, Liz Carouche (5-0-0), der har taget kampen på kort varsel, og skal forsøge at udnytte sine tunge hænder.
Den farlige og nok lidt undervurderede amerikanske fighter, Tim Kennedy (12-3-0), tager imod MMA-verdenens nok allermest eksplosive fighter overhovedet i for af den hollandske striker, Melvin Manhoef (24-8-0), i det der kan blive en yderst spændende mellemvægtskamp.
Ballet starter med letvægtskampen mellem stortalentet, Billy Evangelista (11-0-0), og den altid farverige Jorge Masvidal (20-6-0), som er kendt for at levere flotte og spektakulære præstationer.

Fredag varmer Eurosport2 altså op til den store direkte transmission med Strikeforce Challengers: Villasenor vs Cyborg. Udover hovedkampen mellem Villasenor og Santos, så sendes bl.a. mellemvægtskampen Nick Thompson vs Tim Kennedy, catchweightkampen mellem Jorge Guergel og Conor Heun og kvindekampen i weltervægt mellem Sarah Kaufman og Shayna Baszler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar