tirsdag den 24. juli 2012

Dimitrenko vs Pulev


Eurosport sender i aften kl. 21:00 tre kampe fra Messehalle i Erfurt, Tyskland. På programmet er to titelkampe og et interessant nationalt opgør. Alexander Dimitrenko og Kubrat Pulev mødes om den vakante EBU-titel i sværvægt og Robert Stieglitz skal forsvare sit WBO-bælte i super mellemvægt mod Nader Hamdan i de to titelkampe, mens Dustin Dirks og Thomas Ulrich clasher i en letsværvægtskamp, hvor ære og en fremtid i sporten er på spil.

Dimitrenko og Pulev er begge store, atletiske sværvægtere, som har en solid, teknisk base fra deres tid som amatørboksere. Ingen af de to er deciderede knockoutartister, og de foretrækker begge kampe i relativt lavt tempo, hvor de kan udnytte deres færdigheder. Der er derfor lagt op til en pæn og elegant boksekamp, sammenlignet med de fleste sværvægtskampe.

Dimitrenko skal forsøge at genvinde den titel, som han aldrig tabte i ringen, mens det for Pulev drejer sig karrierens første store titelkamp. Vinderen vil stå stærkt i forhold til en evt VM-kamp, selvom de nok vil være mindst et par kampe eller tre fra en kamp på det niveau.

Så der er meget på spil for de to østeuropæiske sværvægtere.

Stieglitz, der tidligere var inde i billedet som modstander for Mikkel Kessler, forsvarer sit WBO-bælte mod Hamdan, der kommer ind til denne VM-kamp på et tyndt grundlag. Han har kun vundet en enkelt ud af sine seneste fem kampe, og det er et påm papiret nemt forsvar af titlen for Stieglitz.

Den forsvarende mester søger dog de store kampe, og han er lidt udenfor det helt gode selskab i super mellemvægt. Det er nok et spørgsmål om tid, men han ønsker selvfølgelig kampe, der kan give ham både økonomisk og karrieremæssig optur.

Derfor er det selvfølgelig påkrævet, at han imponerer og leverer varen mod Hamdan.

Aftenens første kamp er den nationale opgør, hvor tyskerne Dirks og Ulrich mødes. Kampen er fuld af kontraster, og begge har meget på spil. Dirks er ung og ubesejret, mens Ulrich er rutineret og tilsyneladende på vej ned. Hvis Dirks vil videre, så skal han komme forbi Ulrich, men veteranen er samtidig afhængig af et positivt resultat, hvis han skal kunne holde liv i karrieren og drømmen om nye titelkampe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar