søndag den 12. august 2012

OL-finaler kl. 18:00 på Eurosport.



Eurosport sender i aften kl. 18:00 fra den olympiske boksearena, ExCel Exhibition Centre, hvor der i alt vises fem af de mest spændende finaler fra den olympiske bokseturnering. Det gælder disse fem vægtklasser: Bantamvægt, weltervægt, letsværvægt, sværvægt og supersværvægt.

Bantamvægtsfinalen mellem John Joe Nevin og Luke Campbell er et intenst opgør mellem to rivaler, der kender hinanden godt. Begge har besejret den den anden, og da det samtidig gælder et opgør mellem to nabolande, så er der virkelig lagt op til en intens kamp. Irske Nevin og britiske Campbell medbringer begge mange fans, og der er lagt op til en præstigekamp af de helt store, når de to mødes i den store finale.

Finalen i weltervægt står mellem britiske Freddie Evans og kasakhstanske Serik Sapiyev. Evans bokser med publikum i ryggen, men Sapiyev har set meget skarp ud. Sapiyev har mere rutine at trække på, og han har bokset på topplan i mange år, mens Evans eksploderede ind på den store scene gennem sin triumf ved EM sidste år.

Letsværvægtsduellen mellem russiske Egor Mekhontcev og kasakhstanske Adilbek Niyazymbetov. Dette er en spændende returkamp fra Chemistry Cup tidligere i år, og der vandt Mekhontcev 17-11 i semifinalen. Mekhontcev er mere rutineret og har strøget til tops i en række af de største turneringer, men Niyazymbetov jagter revanchen.

Den længe ventede returkamp mellem italienske Clemente Russo og ukrainske Oleksandr Usyk gælder guldet i sværvægt. Russo besejrede Usyk ved OL i 2008, men Usyk har udviklet sig markant siden da, og sidste år blev han på imponerende vis verdensmester. Russo er rutineret, men de fleste andre fordele må gives til Usyk.

Supersværvægtsfinalen står mellem en anden italiener, Roberto Cammarelle, og den massive lokale favorit, briten Anthony Joshua. Cammarelle har været med på topplan i mange år, og han er sikret sin tredje OL-medalje. Joshua besejrede dog Cammarelle højest overraskende ved sidste VM, og han fortsatte ved at besejre (noget kontroversielt) cubanske Erislandy Savon Cotilla i 16. delsfinalen. Den sejr gav ham stor selvtillid, og det koblet med hans frygtindgydende fysik gør ham til en svær man at slå i en finale på hjemmebane.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar