lørdag den 18. august 2012

Strikeforce: Rousey vs Kaufman



Eurosport viser søndag aften kl. 22:00 eftersendt det store Strikeforce-stævne fra Valley View Casino Center i San Diego, Californien i USA, hvor Ronda Rousey skal forsøge at forsvare sin bantamvægtstitel mod den tidligere mester, Sarah Kaufman. Der vises også kampe fra main cardet, og det betyder at der sandsynligvis vises kampene mellem Ronaldo ”Jacaré” Souza og Derek Brunson, Tarec Saffiedine og Roger Bowling samt Lumumba Sayers og Anthony Smith.

Der er dog ingen tvivl om, at det er den højt profilerede kvindekamp, som alles øjne er rettet mod. Efter Gina Carano trak sig tilbage og Cris ”Cyborg” Santos blev snuppet for doping, så var der et tomrum at fylde ud. Det tog ikke lang tid for den tidligere OL-deltager i Judo, Rousey, at indtage den tomme plads, og blandingen af hendes personlighed, udseende og frygtindgydende grappling gjorde hende lynhurtigt til en stjerne.

Hendes mange sejre på armbars er et meget omdiskuteret faktum, og det at hun er brutal nok til at brække den ene arme efter den anden på kynisk vis, har gjort hende til den nye, store stjerne. Titelsejren over Miesha Tate satte hende for alvor på kortet, men hun står nu overfor karrierens absolut største udfordring i form af den tidligere mester, Kaufman.

Hvor Rousey er en sublim grappler, som absolut har et speciale, så er Kaufman en langt mere wellroundet atlet. Udfordreren besidder ikke samme type power som Rousey, men hun er langt bedre stående, og hendes brydning og grappling er undervurderet. Kaufman har ikke rigtig nogle svage områder, men spørgsmålet er jo, om hun kan stoppe Rouseys nedtagninger og evt. overleve på gulvet.

Personligt, så har jeg længe været en stor fan af begge fightere. Jeg er dybt imponeret af dem begge som kampsportsudøvere, og på mange måder ville det være en streg i regningen for kvindernes MMA, hvis Rousey skulle gå hen og tabe. Hun er blevet ansigtet udadtil for hele den kvindelige MMA-scene, og nu skal hun for alvor vise, at hun kan bære den rolle.

Alligevel, så går jeg imod de fleste eksperter og fans denne gang, og jeg tror på, at Kaufman kan for meget på nuværende tidspunkt. Der er ingen tvivl om, at hvis Rousey kan tonse sig ind i clinchen, kaste Kaufman og få etableret en dominant position på gulvet, så er chancen for en ny armbar-sejr nok stor. Jeg har dog set Kaufman eksekvere komplicerede gameplans igen og igen, og jeg tror på, at hun kan udbokse Rousey fra distancen, stoppe hendes nedtagninger og nedbryde hende i en lang, intens kamp.

Kaufman har langt mere rutine, og selvom hendes eneste nederlag netop kom på armbar, så tror jeg på, at hun kan er for wellroundet for den fortsat grønne Rousey. Måske tager jeg fejl, og måske er Rousey virkelig så god. Uanset, så bliver det i hvert fald yderst interessant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar