fredag den 17. juni 2011

Bigger's Better 6 i aften kl. 21:00 på Eurosport


I aften kl. 21:00 den sjette udgave af ottemandsturneringen, Bigger's Better, fra Benfica Stadium & Sports Complex i Lissabon, Portugal. Som altid, når det drejer sig om denne kontroversielle bokseturnering, så er der et stort element af freakshow over den sportslige del, men underholdningsværdien plejer at være høj, og der er næsten altid garanti for dramatik, når disse ottemandsturneringer bliver afholdt.

I alt kommer der til at vises de syv kampe fra turneringen plus en kvalifikationskamp til en senere Bigger's Better turnering. De otte turneringsdeltagere er Ademar Leonardo Correa (Brasilien), Oezcan Cetinkaya (Tyrkiet), Lukasz Zygmunt (Polen), Rob Beech (England), Samir Kurtagic (Østrig), Marc Adrian (Rumænien), David Machado (Portugal) og Konstantin Airich (Tyskland).

Feltet er en blandet gruppe af boksere og thaiboksere, men der er flest boksere med denne gang, hvilket forhåbentlig højner det brede niveau. Tyske Airich igen prøver lykken i en ottemandsturnering. Airich blev tidligere ført frem af Arena Box Promotions, og mange spåede ham en fin fremtid blandt de bedste i Europa. Svingende præstationer og en tvivlsom kæbe gjorde dog, at Ahmet Öner & Co droppede ham efter det tunge nederlag mod Gbenga Olougun. Airich satsede så først på Bigger's Better turneringen i Århus, hvor han tabte i semifinalen til danske Ed Monso, og bagefter på den lignende engelske Prizefighter-turnering, hvor han blev knockoutet af Tye Fields i semifinalen. I stedet for at prøve på at genopbygge sin karriere via den gængse vej, så har Airich igen valgt at prøve lykken i en turnering, og han er det største navn på fightcardet.

Pga. hans svingende præstationer er det svært at pinpointe hans form, og selvom han nok ligner en favorit, så er der andre deltagere, som også ligner potentielle vindere. Zygmunt er en glimrende amatørbokser, og han er en outsider til at vinde denne turnering, selvom han ingen erfaring har fra professionel boksning. En anden dark horse er Purtagic, der har kun har tabt til de ubesejrede talenter, Francesco Pianeta og Edmund Gerber (begge på point). Beech er ubesejret som professionel, og han har meget erfaring fra diverse kampsportsgrene, så han ligner også et bud på en mulig vinder.

Cetinkaya og Correa er begge journeymen, som håber at de kan nå til tops, selvom de ikke er de mest imponerende atleter, så de har brug for deres erfaring mod stærke modstandere.

Adrian og Machado er begge glimrende thaiboksere, som har bokset nogle amatørkampe, og det bliver interessant at se, hvordan de kommer til at håndtere deres modstandere, som trods alt har mere erfaring fra boksning.

Kvalifikationskampen, som bokses lige før finalen, står mellem den Portugal-baserede sydafrikaner, Avelino Vieira og portugiseren, Fernandes Agybane. Begge har bokset nogle amatørkampe, men de er samtidig stærkest i Muay Thai og Kickboxing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar