tirsdag den 1. februar 2011

VM-kval i sværvægt + VM-kamp i letsværvægt


I aften kl. 21:15 sender Eurosport WBC-kvalifikationskampen i sværvægt mellem Odlanier Solis (16-0-0, 12 sejre på KO) og Ray Austin (28-4-4, 18 sejre på KO) og IBF VM-kampen i letsværvægt mellem den forsvarende mester, Tavoris Cloud (21-0-0, 18 sejre på KO), og Fulgencio Zuniga (24-4-1, 21 sejre på KO).

Cubanske Solis er utvivlsomt et stort talent, og den tidligere OL-guldvinder ser ud til at besidde alt, hvad der skal til, for at nå toppen som professionel bokser. Han har masser af slagkraft, gode evner og er dygtig til at passe på sig selv, men desværre så virker han ofte ude af form. Til trods for dette, har han kunne gå gennem sine modstandere uden de store problemer indtil videre, og hans talent og fysiske attributter alene har bragt ham langt. Han står nu kun en enkelt kamp fra at kunne bokse om, det der i gamle dage blev regnet som den fornemste titel i idræt, VM-tronen i sværvægt mod Vitaly Klitschko. Spørgsmålet er, om cubaneren er en af disse boksere, som aldrig opnår sit fulde potentiale til trods for et gigantisk talent, da han mangler den nødvendige arbejdsmoral.

Amerikanske Austin besidder på ingen måde Solis’ evner, talent eller slagkraft, men han er en hårdfør, stærk sværvægter, som arbejder hårdt for at nå sine mål. Han tabte i 2007 mod Wladimir Klitschko, men har arbejdet sig tilbage til toppen, og er ligeledes kun en enkelt kamp fra en ny VM-chance. Skal han levere overraskelsen og slå Solis, så bliver han nødt til at bokse sin livs kamp.

Cloud sætter sin IBF VM-titel på spil for anden gang, når han tager imod den colombianske hard-hitter, Zuniga. Cloud har stadigvæk ikke slået rigtig gennem som stjerne, selvom han har vundet over store navne som Glen Johnson, Clinton Woods og Julio Cesar Gonzalez, og amerikaneren møder i Zuniga en akavet, råstærk fighter, som til trods for manglende kvalifikation til denne kamp, udgør en trussel. Cloud besidder de mest polerede evner, men Zuniga kommer altid for at vinde og har slagkraften til at lever overraskelsen.

Fra undercardet i American Airlines Arena i Miami, Florida i USA viser vi også den tysk-tyrkiske sværvægter, Erkan Teper (2-0-0, 2 sejre på KO), fortsætte sin indtil videre korte, men meget lovende karriere som professionel, ved at tage imod den ligeledes ubesejrede amerikaner, Donato DeMartiis (2-0-0, 1 sejr på KO).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar