lørdag den 9. april 2011

Strikeforce: Diaz vs Daley


Eurosport2 sender live fra Valley View Casino Center i San Diego, Californien, USA i nat kl. 4:00, hvor det spektakulære Strikeforce ”Diaz vs Daley” går af stablen. Dette er den første i det, som kaldes for ”Arena Series” under Zuffas styring, og det bliver selvfølgelig megete interessant at se, hvilken indflydelse det har på Strikeforce. Hovedkampen er den mundvandsfremkaldende titelkamp i weltervægt mellem den forsvarende mester, Nick Diaz, og den hårdtslående udfordrer, Paul Daley, men de tre andre kampe på programmet er også yderst attraktive.

Aftenens co-main event er returkampen om letvægtstitlen mellem mesteren, Gilbert Melendez, og den stærke udfordrer, Tatsuya Kawajiri, og udover det vises letsværvægtsbraget mellem den tidligere mester, Gegard Mousasi, og den hasteindkaldte Keith Jardine, samt den intrigante grapplingdyst i letvægt mellem Shinya Aoki og Lyle Beerbohm.

Diaz (24-7-0) er en af de mest populære og samtidig kontroversielle figurer på MMA-scenen. Han møder i Daley (27-9-0) en mindst lige så omdiskuteret fighter, der af mange anses som en infam fighter. Ingen kan dog stille spørgsmålstegn ved de to fightere evner, og der er ikke tvivl om, at begge hører til blandt den absolutte elite i weltervægt.

Diaz har udviklet sig voldsomt over de seneste år, og hans evne til at kæmpe ”modstanderens kamp” og alligevel vinde på underholdende vis er legendarisk. Hjemmebanehelten er en af de mest afslutningsfarlige grapplere overhovedet i MMA, men alligevel vælger han igen og igen at stå toe-to-toe med på papiret farligere strikere, og gang på gang har han haft succes med at nedbryde dem gennem sin højvolumeboksning og gode defensive evner. Cesar Gracie Jiu-Jitsu repræsentanten besidder evnen til at se ud som om, at han er ved at tabe en kamp, selvom han i virkeligheden er ved at bryde sin modstander ned, men spørgsmålet er, om han vil have succes med sin ”in your face” tilgang til en så farlig striker som Daley.

Den britiske udfordrer er nok den mest hårdtslående fighter pound-for-pound i MMA, og han besidder legitim one-punch knockoutpower i alle sine lemmer. Daley er mest kendt for sit venstre hook, men hans Muay Thai teknikker er stærkt undervurderer, og han kan afslutte kampe med alle slags strikes, så længe han holder kampen stående. Han er helt sikkert på dybt vand, hvis han ender på gulvet med Diaz, men hvis han kan holde kampen stående og teste Diaz i en ”mano e mano” kamp, hvor mandsmod måles i en ærlig kamp om, hvem der kan tåle mest, så har han en legitim chance for endnu en gang at levere sin specialitet, den store knockout.

Begge har mødt en række topnavne, men Diaz har de større sejre på sit CV. Amerikaneren er også en stærkere MMA-fighter, hvis man sammenligner deres evner på de forskellige distancer. Daley har forbedret sit nedtagningsforsvar meget, og Diaz har uanset ikke særlig gode nedtagninger, så selvom den forsvarende mester er klart bedre på gulvet, så er det ikke sikkert at kampen rammer gulvet. Diaz’ højvolume boksning, lange rækkevidde, akavede southpaw-stil og gode defensive evner har givet selv de bedste strikere store problemer, men mod både Evangelista ”Cyborg” Santos og KJ Noons havde han problemer med deres bevægelighed.

Man siger, at en god kæbe vinder over et godt punch, men når man har en så hårdtslående fighter som Daley i tankerne, så slettes alle generelle forholdsregler. Han er hele tiden et slag fra at vinde kampen, og så må vi jo se, om Diaz kan sætte ham under pres, nedbryde ham og evt. få trukket ham ned på gulvet, uden at blive slået ud.

Dette er en yderst spændende kamp, og selvom den meget populære mester har flere instrumenter at spille på, så er det ikke sikkert det betyder noget i denne kamp. Jeg tror dog mest på, at Diaz vender en hård start til sin fordel, og får kørt Daley træt, før han tager ham ned og afslutter briten på gulvet. Chancen for en ren knockout til Daley er der dog hele tiden, og uanset hvordan kampen kommer til at forløbe, så er der garanti for action i denne kamp. Diaz er ved at udvikle sig til et ikon i sporten, og vinder han endnu en stand-up krig over Daley, så vil han booste sit omdømme endnu mere, som en af sportens allerhårdeste krigere.

Melendez (18-2-0) er letvægtsdivisionens ”dark horse”, og selvom mange eksperter (inklusiv Bas Rutten) faktisk regner ham som vægtklassens stærkeste, så lever han i skyggen af de større profiler i UFC. Han besejrede Kawajiri (27-6-0) for gode fire år siden, og det var en hård fysisk kamp, der bølgede frem og tilbage.

Begge hører til i verdenstopppen, men Melendez er den store favorit, da han virker stærkere og stærkere for hver kamp, og han har høstet store sejre de seneste to år.

Den tidligere letsværvægtschamp, Mousasi (30-3-0), bliver regnet som et af de største talenter i MMA overhovedet, og siden sit pointnederlag til ”King” Mo Lawal om titlen, har han scoret to imponerende submissionsejre i første omgang. Mod Lawal viste armensk-hollænderen dog svagheder i sin brydning, og den hasteindkaldte Jardine (17-9-0) vil nok forsøge at udnytte dette. Amerikanerens herky-jerky stående stil gør det svært for modstanderne, og selvom han har virket slidt og uskarp i sine seneste kampe, så udgør han en reel trussel. Mousasi er alligevel den klare favorit, og han har klar kurs mod en ny titelkamp.

Aoki (26-5-0) har måske de allermest frygtede submissions i MMA, og han mener det virkelig, når han rykker gennem. Han møder den populære og karismatiske bryder, Beerbohm (16-1-0), som dog udefra kan virke noget ensformig. Beerbohm er et stort talent, og han er på hjemmebane, så selvfølgelig har han en chance for at vinde. Han kan muligvis holde kampen stående, da han er en meget dygtig bryder, men ingen af de to er specielt farlige stående, selvom Beerbohm umiddelbart bedste chance ligger der.

Jeg ser frem en fantastisk nat med masser af fed MMA-action, og så glæder jeg mig til at kommentere for første gang med min nye co-kommentator, Thomas la Cour.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar