tirsdag den 3. maj 2011

Huck vs Nakash + Helenius vs Peter


Eurosport sender i aften kl. 21:00 to aktuelle kampe fra de tunge vægtklasser. Aftenens hovedkamp er WBO VM-kampen i cruiservægt mellem den regerende mester og lokale favorit, Marco Huck, og den israelske udfordrer, Ran Nakash. Der bliver også vist sværvægtsbraget mellem den finsk-svenske ”coming man”, Robert Helenius, og den tidligere WBC verdensmester fra Nigeria, Samuel Peter.

Huck (31-1-0, 23 sejre på KO) har slået sit navn fast som et af de helt store navne i cruiservægt. Oprindelig skulle han have mødt den tidligere champ fra Italien, Giacobbe Fragomeni, men pga. en skade trak han sig, og så fik den relativt ukendte og ubesejrede Nakash (25-0-0, 18 sejre på KO) chancen.

Stilmæssig er dette en glimrende match-up, og for Huck så er det ikke den værste udskiftning, da Nakash og Fragomeni minder en hel del om hinanden i deres boksestil, da begge er kompakte, rytmiske stalkere, som kommer fremad og lægger stort pres på deres modstandere. Derfor har Huck ikke skulle gøre så meget anderledes i sine forberedelser. Både Huck og Nakash bokser aggressivt, så det bør blive til en attraktiv boksekamp.

På papiret så har Nakash ikke rigtig bevist sit værd i forhold til en kamp mod en af vægtklassens allerstørste stjerner, men israeleren er en tough slugger, som har en lang baggrund indenfor både boksning og andre kampsporte. Huck er dog alligevel den store favorit.

Kampen mellem Helenius (14-0-0, 9 sejre på KO) og Peter (34-4-0, 27 sejre på KO) er utvivlsomt den mest spændende kamp på papiret. Helenius har på meget kort tid gået fra at være et helt nyt ansigt blandt de professionelle sværvægtere til at blive regnet som en af de helt store profiler, når man tænker på sværvægternes fremtid.

Selvom han kun har 14 kampe på bagen, så har han allerede besejret så stærke navne som Gbenga Olougun, Taras Bydenko, Attila Levin og den tidligere champ, Lamon Brewster. Peter er dog utvivlsomt hans hårdeste test indtil videre, og det er en kamp som for alvor kommer til at vise, hvor god Helenius er lige nu.

Peter er en stor, hårdtslående og meget robust sværvægter, som bl.a. har besejret så stærke navne som Oleg Maskaev og James Toney. Mod Brødrende Klitschko er han dog kommet til kort, og hvis han skal tilbage til toppen, så skal han helst ekspedere Helenius på imponerende vis.

Kort sagt, så er det to ambitiøse, stærke sværvægtere som mødes i denne ”clash of styles”. Helenius er ganske hurtig og bevægelig, og bokser i sin traditionelle, oprejste europæiske boksestil, mens Peter er en regulær slugger, som er kendt for sine tunge hooks.

Det er en flot match-up, og med to så flotte kampe på programmet, så er der virkelig noget at se frem til for Eurosports trofaste boksefans.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar