torsdag den 3. november 2011

Fight Club med Niclas Larsen + The Battle med Albert Kraus

 Eurosport sender i aften fire timers intens kampsportsaction fra og med kl. 19:00. Efter en halv times Total KO, åbner Fight Club ballet med en udsendelse, der fokuserer på SuperPro Fight Night II fra SuperPro Center i Basel, Schweiz, hvor hovedattraktionen er firemandsturneringen i 70 kg under K-1 regler. Kl. 22:00 går Sam Pagal endnu en gang i clinch med en K-1 stjerne, når denne udgave af The Battle har Albert Kraus som emne.

Firemandsturneringen, hvor Shemsi Baqiri, Philippe Salmon, Miodrag Olar og Rachid Belaini kæmper om hovedpræmien på 20.000 euros, er programsat som den store headliner, men set med danske øjne så er danske Niclas Larsens kamp mod tyske Marco Groh nok aftenens main event.

Baqiri, der kommer ind til stævnet med to knebne nederlag mod henholdsvis Yoshihiro Sato og Faldir Chabari, er på hjemmebane, men der er på ingen måde lagt op til en ”walk in the park” for fighteren med de kosovo-albanske rødder. Han skulle egentlig have mødt den velmeriterede franskmand, Farrid Villaume, der i snart to årtier har været et topnavn. Villaume trak sig fra turneringen, og ind kom Villaumes landsmand, Salmon, der skulle have mødt Beqiri i juli. Muay Thai-specialisten og southpawen, der oprindelig kommer fra det krigshærgede Rwanda, er en dygtig teknikker med masser af power, og han kommer ind til denne kamp med en sejr over Barna Szucs. Salmon er mindre kendt end Villaume, men han er yngre, stærkere og mere ambitiøs på dette tidspunkt. Denne første semifinale er altså et opgør mellem to af de mest interessante europæere, hvis man ser væk fra den umiddelbare verdenstop.

I den anden semifinale mødes den meget rutinerede hollænder, Belaini, og den up-and-coming rumæner, Olar, i en kamp mellem de to outsidere. Belaini har tidligere scoret store sejre, som da han f. eks. knockoutbesejrede Kem Sitsongpeenong sidste år, men den aldrende fighter med marokkansk baggrund er ikke på toppen mere. Olar er en råstærk og eksplosiv type, som kæmper meget intenst og satser på de tunge teknikker, og han kommer utvivlsomt for at vinde turneringen. Han har tidligere spillet andenviolin i opgør mod Armen Petrosyan og Arnaldo Silva, men er i god form og er midt i en eksplosiv udviklingskurve.

Den kun 21-årige Mikenta-fighter, Larsen, er utvivlsomt en af de hotteste profiler i dansk Muay Thai lige nu. Albertslund bomberen kommer bl.a. ind til dette stævne med sejre fra ISKA's European Cup og Body Attack Cups finalerunde samt han er dobbelt dansk mester i Muay Thai. Larsen er kendt for sine hurtige sparkekombinationer, hårde knæ og aggressive ind-ud stil. Han skal møde tyske Marco Groh, der er en lavere og mere kompakt fighter. Tyskeren har baggrund i boksning, og han har de seneste år fokuseret mere på MMA og Muay Thai, men hans styrke ligger i hans tunge slag. Han besejrede Remzi Beqiri i juni, og forsøger så at snuppe en stor skalp, ved at tage kampen mod Larsen. Dette er en rigtig ”clash of styles”, da de to på mange måder er hinandens modsætninger: Larsen er hurtig, bevægelig, høj og ranglet i sin fysik samt han fokuserer på spark og knæ. Groh er mere stillestående, kompakt, og satser på sine slagkobinationer.

Fra dette stævne sendes også kampen mellem Egon Racz og Piotr Kobylanski, og tjekkiske Racz har også et link til den danske scene, da han har trænet i flere år hos Ole Laursen i Legacy Gym. Der vises også highlights fra WAKO Pro World Grand Prix semifinale mellem Rumænien og Serbien.

I The Battle fortæller Kraus om både sine op- og nedture i K-1, og der vises bl.a. klip fra hans kampe mod Kaolan Kaovichit, Andy Souwer, Mike Zambidis, Masato og Murat Direcki. Som altid, så giver The Battle fansene muligheden for at få et indblik i legendens eget syn på de berømte kampe, og Kraus skuffer heller ikke, da han er meget ærlig og åben om både de positive og negative oplevelser i ringen.

1 kommentar: